top of page

Aktivizmom mladih do boljih uslova za život u gradu pod Trebjesom


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) u saradnji sa Kancelarijom za mlade Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, organizovala je u srijedu, 25. septembra 2024. godine, edukativnu radionicu pod nazivom „Omladinskim aktivizmom razvijamo Nikšić“ u Informativno-edukativnom centru u Nikšiću. Radionica je održana sa ciljem motivisanja mladih da se aktivnije uključe u društvene procese i doprinesu razvoju svoje zajednice kroz volonterski angažman i inicijative usmjerene prema institucijama.


AKTIVIZAM MOACG

Na radionici su učesnici imali priliku da steknu znanja o omladinskom aktivizmu, volonterizmu, te načinima kako mogu uputiti inicijative institucijama koje bi bile korisne za lokalnu zajednicu. Radionicu je održao predsjednik MOACG David Vukićević koji je, kao dugogodišnji omladinski aktivista sa učesnicima podijelio svoja iskustva i viđenje omladinskog aktivizma, nakon čega je diskutovano o tome kako mladi, kroz saradnju sa institucijama i zajedničke aktivnosti i projekte, mogu biti pokretači promjena i nosioci društvenog unaprjeđenja Nikšića.


AKTIVIZAM MOACG

Posebno je istaknuta važnost volonterizma kao ključnog elementa za razvoj zajednice, kao i značaj omladinskog aktivizma u stvaranju konstruktivnog dijaloga između mladih i lokalnih vlasti.


AKTIVIZAM MOACG

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore nastaviće da se zalaže i doprinosi boljem položaju mladih širom Crne Gore, u čemu prepoznajemo Kancelariju za mlade Opštine Nikšić, kao relevantnog partnera na putu ka osnaživanju mladih da budu aktivni i da svojim aktivističkim djelovanjem doprinose pozitivnim promjenama u svojoj zajednici.


コメント


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page