top of page

BIJELO POLJE - JAVNI POZIV: Pridružite se diskusiji o izbornoj reformi iz perspektive mladih!




Nakon uspješne diskusije u Podgorici, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) i EDYN (European Democracy Youth Network), uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), organizuju nastavak diskusije "Izborna reforma iz perspektive mladih i učešće mladih u izbornoj reformi".  Diskusija će se održati u petak, 12. jula u periodu između 12 i 14 časova, u hotelu Franca u Bijelom Polju.



Diskusija je nastavak uspješno realizovanog događaja održanog u Podgorici 21. juna, a biće organizovana u formi informisanog dijaloga predstavnika/ca ogranaka mladih političkih partija u Crnoj Gori, omladinskih aktivista/kinja, i drugih mladih ljudi koji su zainteresovani za unapređenje izbornog procesa.


Diskusija će biti usmjerena na identifikovanje najvažnijih aspekata izborne reforme iz perspektive mladih, određivanje uloge mladih u ovom procesu i političkim partijama uopšte, saopštavanje stavova o nužnosti i karakteru izborne reforme koja nam je potrebna, te pronalaženju prostora za unapređenje političke participacije mladih kroz izbornu reform, kao i o ulozi ove važne teme za put Crne Gore ka EU i transparentnost demokratskih procesa.


Ako ste mlada osoba od 18 do 30 godina iz Bijelog Polja zainteresovana za izborni proces ili aktivizam, pridružite se! Prijavite se ispunjavanjem kratke prijavne forme do srijede, 10. jula do 20h. Forma se nalazi OVDJE:



Ovaj događaj je podržan od strane Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Diskusija je dio niza tematskih događaja koje NDI organizuje kako bi informisao širu javnost o procesu izborne reforme.


Pridružite se i budite dio reforme! Mladi pokreću!













Comentarii


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page