top of page

JAVNI POZIV BAR: „MONTREAL PROTOKOL : ZAŠTITA OZONSKOG OMOTAČA"



Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) u subotu, 28. septembra 2024. godine, povodom obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore, organizuje edukativnu radionicu koja će se fokusirati na teorijske aspekte ozonskog omotača, ozonske "rupe" i značaj Montrealskog protokola.



Tokom radionice, učesnici će saznati šta je ozonski omotač, njegovu ključnu ulogu u zaštiti života na Zemlji, kao i uzroke nastanka ozonske "rupe". Posebna pažnja biće posvećena Montrealskom protokolu, njegovim ciljevima, postignućima i izazovima, kao i ulozi koju igra u globalnim naporima za očuvanje ozonskog omotača.


ozonski omotač MOACG

Cilj radionice je da se učesnici upoznaju sa važnim međunarodnim sporazumima i razumiju kako Montrealski protokol utiče na očuvanje ozonskog omotača, čime će postati osnaženi da aktivno učestvuju u diskusijama o ovom ekološkom pitanju.

 



Radionica će se održati 28. septembra 2024. godine u 17 časova u prostorijama Omladinskog kluba u Baru. Pozivamo sve mlade koji su zainteresovani da se prijave na ovu radionicu i da prošire svoje znanje o ozonskom omotaču i značaju Montrealskog protokola da ispune prijavnu formu na sajtu moacg.me do subote 28. septembra u 15 h.


Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page