top of page

Javni poziv: Radna grupa za unapređenje položaja studenata

moacg javni poziv radna grupa unapredjenje polozaja studenata

Na osnovu člana 27 Statuta Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, a posebno u želji da doprinesemo uvođenju pravičnijih kriterijuma za dodjeljivanje studentskih stipendija najboljim studentima i sveopštem unapređenju položaja studenata, Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) objavljuje

 

JAVNI POZIV

 

za predlaganje članova Radne grupe za unapređenje položaja studenata

 

Kriterijumi za članove radne grupe:

  • Da je redovan student na nekom od visoko obrazovnih institucija u Crnoj Gori

  • Da ima prosjek ne niži od 8,00

  • Da je barem dijelom upoznat sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza, o čemu se može informisati i naknadno prije početka rada radne grupe

  • Da ima ideje ili da je spreman da djeluje u cilju poboljšanja položaja studenata i mladih;

  • Da ima iskustvo u oblasti na koju se odnosi pitanje koje sagledava Radno tijelo;

  • Da je spreman da redovno prisustvuje sastancima i posvećeno učestvuje u radu radne grupe;

  • Da nije član organa političke partije, javni funkcioner, državni službenik, odnosno namještenik;

 

*Napomena: Mogu se prijaviti studenti sa teritorije cijele Crne Gore, ali Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore ne snosi troškove smještaja, puta i hrane proistekle iz učešća u radnoj grupi.

 

Predlaganje člana Radne grupe vrši se na propisanom obrascu.


Spisak dokumentacije:

  • prijavni formular (na propisanom obrascu od strane MOACG)

  • potvrda o studiranju;

  • potvrdu o postignutom uspjehu (Uvjerenje o položenim ispitima iz prethodne godine);

  • biografija predloženog člana Radne grupe;

  • kopija lične karte;

  • izjava predloženog člana Radne grupe da nije član organa političke partije, javni funkcioner, rukovodeće lice ili državni službenik, odnosno namještenik (forma u prilogu);

  • dokaz o volonterskom/vannastavnom/društvenom/aktivističkom angažmanu ili iskustvu predloženog člana Radne grupe (stručni rad, sertifikat, diploma, preporuka, itd.)


Radnu grupu će činiti selektovani predstavnici studentske zajednice po osnovu ovog Javnog poziva, kao i predstavnici Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.

 

Rok za prijave:

Rok za dostavljanje dokumentacije za učešće u radu radne grupe je do ponedjeljka, 20. maja 2024. godine u 16h. Dokumentacija se dostavlja mejlom na adresu nvomoacg@gmail.com  (i u CC staviti pr.moacg@gmail.com).

 

Način selekcije:

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) je formirala Komisiju za evaluaciju prijava za učešće u Radnoj grupi za unapređenje položaja studenata koja će najkasnije do 24. maja objaviti obavještenje o ishodu rada Komisije i u slučaju potrebe obaviti kratak razgovor sa podnosiocima prijava. Do 28. maja 2024. godine će kandidati dobiti konačnu informaciju o rezultatu prijave putem objavljivanja na sajtu Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.

Komisija za evaluaciju prijava za učešće u Radnoj grupi za unapređenje položaja studenata će voditi računa o ravnomjernoj rodnoj i zastupljenosti svih fakulteta.


Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) putem mejla pr.moacg@gmail.com (i u CC staviti nvomoacg@gmail.com) do ponedjeljka, 15. maja u 18h.

Svi odgovori će u cilju ravnopravne informisanosti zainteresovanih aplikanata biti javno objavljeni na sajtu MOACG (www.moacg.me) do srijede, 16. maja 2024. godine u 18h. 


radna grupa studentske stipendije stipenidje za najbolje studente kriterijumi za stipendije moacg radna grupa položaj studenata





 

留言


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page