top of page

JAVNI POZIV ZA OBUKU ZA CONTENT CREATORE U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Updated: Jun 20

obuka za content kreatore moacg ndi kod

Javni poziv namijenjen je mladim ljudima iz svih gradova Crne Gore uzrasta od 15 do 30 godina, koji žele da se putem omladinskog aktivizma i novinarstva uključe u društvenu borbu za životnu sredinu. Za učešće u treningu će biti odabrano do 15 mladih, vodeći računa o regionalnoj zastupljenosti.


OPIS PROGRAMA OBUKE ZA CONTENT CREATOR-E U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE


Učesnici „Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine“ će sticati potrebna znanja po unaprijed utvrđenom kurikulumu. Trodnevna obuka će biti realizovana od 5. do 7. jula 2024. godine u Podgorici.


U okviru „Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine“ mladi ljudi će imati priliku da:

1) nauče da kreiraju kvalitetan sadržaj, fotografije, video snimke (sa akcentom na reel formu), montiranje tehnike „voiceover“ i titlovanje

2) se upoznaju sa dosadašnjim civilnim naporima u oblasti zaštite životne sredine

3) se upoznaju sa konceptom zaštite ličnih podataka

4) kreiraš svoj sadržaj i učestvuješ u takmičenju


Predavači na obuci biće relevantni predstavnici institucija, nevladinog i privatnog sektora.


U okviru programa poseban fokus će biti na primjeni znanja, što podrazumijeva da će učesnici biti u obavezi da pripreme video snimak u skladu sa uputstvima. Nakon dostavljenog video snimka, polaznicima će biti uručen sertifikat o uspješnom pohađanju obuke za za content creator-e u oblasti zaštite životne sredine. Polaznicima će biti pružena i mentorska podrška u cilju usavršavanja vještina i navedenog videa.

Po završetku obuke, od polaznika se očekuje da stečene vještine nastave da primjenjuju u okviru doprinosa djelovanju Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore.


KVALIFIKOVANI APLIKANTI (Ko se može prijaviti?)


Za pohađanje „Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine“ mogu se prijaviti mladi iz cijele Crne Gore uzrasta od 15 do 30 godina.


ROK ZA PRIJAVE


Prijave se podnose elektronski - putem linka na sajtu Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) do ponedjeljka, 24. juna 2024. godine u 16h. Link za prijavu je OVDJE.


NAČIN SELEKCIJE


Zainteresovani mladi elektronski - putem linka podnose prijave za pohađanje Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine putem sajta Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG). Nakon toga, Komisija za evaluaciju prijava za Obuku za content creatore u oblasti antikorupcije i zaštite životne sredine će evaluirati prijave najkasnije do 26. juna. U slučaju većeg broja prijava, Komisija zadržava pravo da organizuje intervju u cilju finalne selekcije učeniska, a konačnu informaciju o rezultatu prijave učesnici će imati najkasnije do 1. jula. 2024. godine.


DODATNE INFORMACIJE


Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) putem mejla nvomoacg@gmail.com do srijede, 19. juna 2024. godine u 13 h, a svi odgovori će u cilju ravnopravne informisanosti zainteresovanih aplikanata biti javno objavljeni na sajtu MOACG do četvrtka, 20. juna 2024. godine u 18h.



„Obuka za content creatore u oblasti zaštite životne sredine“ je dio projekta „Smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa“, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore realizuje u saradnji sa Organizacijom KOD, Eko timom i Portalom Zumiraj.me, a uz finansijsku podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).


Napomena: Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će snositi troškove puta i smještaja za do 4 odabrana učesnika van Podgorice.







Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page