top of page

Pućurica: Kreirajte zeleniju budućnost uz moć mobilnog novinarstva


MOACG BANNER

Drugog dana Obuke za content creatore u oblasti zaštite životne sredine, 6. 7. 2024. godine, polaznici/ce su imali/e priliku da uz predavača Enesa Pućuricu, kreativnog menadžera, usvoje praktična znanja u oblasti kreiranja sadržaja.


MOACG OBUKA

Na samom početku, nakon uvodnih obraćanja predsjednika MOACG I predavača, polaznici/ce su imali/e priliku da se međusobno bolje upoznaju kroz interaktivne grupne aktivnosti, u kojima su unaprijedili svoje vještine artikulisanja kroz vizuelni sadržaj i postizanje konsenzusa o vizuelnom identitetu. Učesnici/ce su podijelili/e svoje pređašnje iskustvo kada je u pitanju kreiranje sadžaja i iznijeli/e svoja očekivanja od ovog dijela obuke.


MOACG OBUKA

Pućurica je prisutne uveo u kreiranje digitalnog sadržaja i upoznao ih sa osnovama mobilnog novinarstva i korišćenjem multimedijalnog sadržaja za kreiranje društvenih promjena, kroz teorijske osnove i primjere viralnih kampanja koje su obilježile internet eru.



Predavač je kroz konkretne primjere pokazao polaznicima/cama kako da koriste aplikacije za kreiranje i uređivanje sadržaja, a oni/e su stečeno znanje primijenili u praksi kroz snimanje i uređivanje kratkih videa za društvene mreže. Otkrili/ e su i koje su to aplikacije koje mogu koristiti za kreiranje sadržaja, poput Pexles, CapCut, InShot, kao i prednosti i mane određenih aplikacija.


MOACG OBUKA

Na kraju radnog dana, mladi/e učesnici/ce su se, uz instrukcije i pomoć predavača, oprobali u kreiranju vizuala i pisanju scenarija za digitalni sadržaj.


Obuka za content creatore u oblasti zaštite životne sredine je dio projekta “Smanjenje ilegalne eksploatacije prirodnih resursa” koju realizuje Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore u saradnji sa organizacijom KOD, Eko timom i Mrežom za promjene, uz finansijsku podršku Nacionalnog demokratskog instituta.


Obuka za realizuje u prostorijama Građanske kuće.

Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page