top of page

ROJŠ: Važna je uloga mladih u evropeizaciji društva; VUKIĆEVIĆ: MOACG posvećeno radi na razvoju kritičkog mišljenja




Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) David Vukićević ugostio je zamjenika ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Nj. E. Ralfa Rojša (Ralf Reusch) u Omladinskom klubu Podgorica.


Dvosatni sastanak je bio prilika za sadržajnu razmjenu mišljenja o trenutnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori, te je Vukićević upoznao Rojša sa položajem i izazovima sa kojima se susrijeću mladi.


david vukicevic ralf rojš ralf reusch ambasador njemacka crna gora omladinski klub podgorica glavni grad moacg mreza za omaldinski aktivizam crne gore

Rojš je pohvalio djelovanje i rezultate MOACG, naglasivši važnu ulogu mladih u demokratizaciji, evropeizaciji i razvoju društva, kao i spremnost Ambasade Savezne Republike Njemačke da bude podrška mladima na tom putu.


david vukicevic ralf rojš ralf reusch ambasador njemacka crna gora omladinski klub podgorica glavni grad moacg mreza za omaldinski aktivizam crne gore

Predsjednik MOACG je istakao značaj razvoja kritičkog mišljenja i uključivanje mladih u procese donošenja odluka, na čemu Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore posvećeno radi. Vukićević je zahvalio na spremnosti za unaprjeđenje saradnje i obimu bibliografije o pojedinostima Njemačke, koju su predstavnici ambasade poklonili MOACG.


Sastanku su prisustvovali i predstavnica Ambasade Andrijana Đonović, rukovoditeljka Kancelarije za razvoj MOACG Sofija Kirsanov, rukovoditeljka Organizacionog odjeljenja MOACG Marija Boljević i predstavnica Kabineta predsjednika MOACG Ivona Đokmarković.


Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page